Dátum: 2020.02.03.

Helyszín: Debrecen

Megnevezés: Esélyegyenlőségi képzés

 

Csapatunk esélyegyenlőségi képzésen vett részt. A képzés során a átrányos helyzetű (különösen kisgyermekes, GYED-ről GYES-ről visszatérő, mentális problémával terhelt, megváltozott munkaképességű) jelentkezők bevonásának lehetőségeit, belépési feltételek teljesülésének ellenőrzését, programban tartásuk és speciális igényeik érvényesülésének és arra történő reagálásunk lehetőségeit és alternatíváit helyeztük a fókuszba.

A program során konkrét jelentkezők esetének feldolgozásával vizsgáltuk meg, hogy mennyire lehetséges ezen személyek, Ability Work munkaerőpiaci kompetencia-fejlesztő képzésben és műhelyfoglalkozásban való részvétele.

Tapasztalatink és szakmai véleményünk egyeztetésével húztuk meg a belépés határait, figyelembe véve, hogy az eltelt időszakban a jelentkezők 30% e téren érintett.

Megállapításunk, hogy azok a személyek jóhiszemű és jó szándékú együttműködésünk ellenére sem vehetnek részt a programban átmenetileg a problémájuk megszűnéséig, akik meghatározott tünetekkel rendelkeznek. Ezekben az esetekben megállapodásunk szerint egyéni esetkezelést ajánlunk, illetve szükség és igény esetén a kizáró ok kezelésének a lehetőségeihez ajánlunk alternatívákat vagy szakembereket.

Esélyegyenlőségi képzés