Dátum: 2019. április 30.

Helyszín: Debrecen, Kálvin tér 8.
Megnevezés: Szakmai workshop

A szakmai workshop keretében a Váltó-Sáv Alapítvány és a Kultúr-Ász Közhasznú Egyesület munkatársai látogattak el a debreceni Ability Work Műhelybe.

A két ide látogató szervezet közösen valósítja meg EFOP 5.2.1 konstrukcióban a „Közösségi bűnmegelőzés modellje” elnevezésű programot, melynek fókuszában a börtönből szabaduló elítéltek mindennapi életre történő felkészítése, gyakorlati kompetenciák megszerzése áll.

A workshop keretében a három szervezet rövid bemutatkozása után a vendégek konzorciuma számolt be projektjük céljairól, tevékenységeiről, illetve az eddigi előrehaladásról, ide értve a várt és nem várt nehézségeket is. Ezt követően az Ability Work projekt mutatkozott be, és egy rövid prezentációt követően műhelybejárásra, a módszertan részletes ismertetésére került sor.

Dátum: 2019. április 30.

Helyszín: Debrecen, Kálvin tér 8.
Megnevezés: Szakmai workshop

A két projekt, illetve a megvalósító szervezetek között több metszéspontot, közös érdeklődési kört is azonosítottunk: a fiatalok, középiskolások, illetve pályakezdők mindannyiunk számára fontos célcsoportot képeznek; mindhárom szervezetben kiemelten fontosnak tartjuk az érzelmi intelligencia fejlesztését; az Ability Work program számára a fogvatartottak számára kifejlesztett társasjáték, míg a Váltó-Sáv Alapítványnak az Ability Work műhelyekben zajló gyakorlati kompetencia-fejlesztés módszerei voltak kiemelten érdekesek.

 

Szakmai tapasztalatcserén jártak nálunk a Váltó-Sáv Alapítvány és a Kultúr-Ász Közhasznú Egyesület Munkatársai