Az ABILITY WORK – EFOP 5.2.4-17-2017-0009 azonosítószámú projekt keretében megrendezett szakmai workshop elsődleges célja a munkaerőpiacra való kilépés előtt álló, fiatal szakemberekből álló célcsoport munkaerőpiaci tudatosságának növelése, illetve leendő munkájuk során alkalmazott készségek, kompetenciák tudatosítása volt. A rendezvény során a résztvevők megismerték a munkaerőpiaci kulcskompetenciák fontosságát, fogalmát, tartalmát, illetve mérési lehetőségeit. A résztvevők átfogó képet kaptak a jelenlegi munkaerőpiaci elvárásokról, melyeknek a kulcskompetenciák kiemelt részét képezik.

 

A résztvevők megismerkedtek azzal a 10 kulcskompetenciával, amelyekre az Ability Work program elsődlegesen koncentrál, illetve gyakorlati tevékenységek – a KEY RAPID módszer kipróbálása – közben ismerhették meg saját kulcskompetenciáik jelenlegi szintjét. A program végén a résztvevők visszajelzést kaptak arról, hogy a kulcskompetenciáik az adott, 5 fős csoportban hogyan jellemezhetőek, illetve arról, hogy a csoportmunka során milyen kompetenciáik voltak a legerősebbek és melyek azok, amelyek további fejlesztésre szorultak.

 

A résztvevők, illetve az őket kísérő egyetemi oktatók is visszajelzéssel éltek azzal kapcsolatban, hogy mennyire érzik magukat felkészültnek a munkavállalásra, egyetemi tanulmányaik során hogyan történik a kompetencia-fejlesztés, és miben, hogyan tudnak kapcsolódni az Ability Work program módszertani fejlesztő munkájához.

 

Szakmai workshop a Neveléstudományi alapképzésben részt vevő hallgatók és oktató számára Debrecenben