Az EFOP 5.2.4-17-2017-0009 azonosítószámú projekt keretében szakmai workshop került megszervezésre. A workshop célja a szociális képzésben tanuló hallgatók érzékenyítése, illetve a munkaerőpiaci szolgáltatásnyújtással, mint a tanulmányok lehetséges munkaerőpiaci kimenetével történő megismertetése volt.

A rendezvény során a résztvevők játékos, interaktív formában ismerhették meg az Ability Work program által fejleszteni kívánt 10 munkaerőpiaci kulcskompetencia jelentését és tartalmát, illetve azok mérési és fejlesztési lehetőségeit leendő munkaerőpiaci szolgáltatás-nyújtásban dolgozó szakemberként. Bemutatásra került az Ability Work módszer keretében fejlesztett műhely-munka módszer, illetve annak várható eredményei a kompetencia-fejlesztés területén.

A résztvevők kipróbálták a KEY RAPID módszert, amely során megismerhették saját kulcskompetenciáik jelenlegi szintjét, és a csoportdinamika jelentőségét, mivel szimulált munkahelyi környezetben kellett, hogy megmutassák magukat. A módszert követően visszajelzést kaptak aznapi teljesítményükről, illetve a csapatmunka minőségéről is.

A résztvevők visszajelzései alapján a rendezvény nagyon hatékony volt, sikerrel formálta szemléletüket, és olyan ismereteket adott át, amelyekkel eddigi tanulmányaik során nem találkoztak.

 

Újabb workshopot tartottunk, ezúttal szociális tanulmányokat folytató, alapképzésben részt vevő hallgatók részére Debrecenben